donderdag 24 maart 2011

eerste keer groentenpap

Maandag 21 maart was het zover. Ninthe haar eerste kennismaking met de lepel en wortelpap. Het ging niet slecht al zeg ik het zelf :-)

We zijn er klaar voor!

Laat maar komen mama!

wat is dat nu?

eikes!

allé papa! zou je mij is niet willen helpen?

en we kwakken er nog ne lepel in....

precies toch nog niet zo slecht


filmpje


ziek!

Na een week school hebben we het al vlaggen. Het begon zaterdag met een beetje hoesten maar dinsdagnacht brak de hel los. De wederhelft was al gaan werken ( tuurlijk gebeurt zo iets als je er alleen voor staat). Na 4x roepen om te drinken, hoor ik hem de 5e keer het hele bed onderkotsen. allé moeder des huizes uit bed om de schade gaan op te meten. Een huilende lasse en het bed werden van propere dingen voorzien. en moeder kroop terug in hare nest. Toen besloot de dochter ook eens haar keel open te zetten ( ah ja we doen niet onder voor de broer he) en kreeg een lekkere fles. Tijdens het drinken hoor ik ( oh jawel) lasse terug overgeven. Het drinkende kind werd aan de kant gelegd ( gelukkig had ze al de helft op) en weer gingen we de schade opmeten in de kamer ernaast. Voor de 2e keer op rij werd alles en iedereen van propers voorzien. Ge loopt terug naar de dochter om haar voeding verder te zetten terwijl je in de babyfoon lasse de ziel en zijn lijf hoort hoesten. Ge steekt de dochter terug in bed en belt de wederhelft om een afspraak te maken bij de kinderarts. Terwijl ga je terug de zoon uit bed halen en gaat ge der mee naar beneden, gelukkig mochten we snel naar de kinderarts en het verdicht is een goei bronchitis ( hoe kan het ook anders) en aerosollen ( we hebben tijd genoeg niet waar?). Deze week niet meer naar school ( dat deel vind hij niet erg) en mama weet weer wat doen.

Nog even over het school: Aan de schoolpoort is het nog elke morgend tranen, al blijkt dat hij in de klas echt wel goed meedoet. Het is nog allemaal heel vermoeiend en hij is een jaar thuis geweest bij mij wat maakt dat hij super verwend geweest is. ach het zal wel beteren denk ik dan

dinsdag 15 maart 2011

Eerste schooldag

Gisteren was het zover, Lasse zijn eerste schooldag. Ik denk dat ik meer zenuwen had dan hem. Bij aankomst stond zijn Juffrouw al op de speelplaats te wachten, zodat we hem aan haar konden geven. Hij keek zelfs niet om. Ik was blij toen het 15u45 was. Hij had het heel flink gedaan alleen tijdens de speeltijd en het middageten had hij nog wat last van de drukte. Hij vertelde heel veel bij thuiskomst: over de poppenkast die de juffen gespeeld hadden, hij zong een liedje over een rode neus en hiep hiep hoera ( misschien iemand die jarig was?).
Hij had geen accident in zijn broek gehad. Hij was zelfs niet moe als we thuiskwamen,eerder heviger. Mijn eerste schoolganger is een feit, gelukkig heb ik hier nog een klein meisje in huis dat de eerste 2 jaar nog niet naar school moet.

woensdag 9 maart 2011

en van je rol!

Ons Ninthe dat is nen patat, we dachten dat onze Lasse nen sterke was in motoriek, maar dit patatje slaagt het record tenhuize Smekens.

Lachen: Lasse op 6 weken, Ninthe 4,5 weken
Hoofd recht houden: Lasse 4 dagen, Ninthe 2 dagen
Grijpen: Lasse 14 weken,Ninthe 13 weken

En als klap op de vuurpijl!

Rollen van buik naar rug: Lasse 5 maanden en Ninthe op 3,5maand


Jaja ons Ninthe daar gaan we nog wat mee meemaken, ze zal haar niet laten doen door diejen broer en gelijk heeft ze. Op een dag zal zij diegene zijn die Lasse pest. Poets wederom poets

der is er ene droog!

Inderdaad onze'n oudsten is droog! Hoe we dit uiteindelijk voor elkaar gekregen hebben?...... awel iets meer als een week geleden zegt onze zoon inneens kaka doen. Nen alerte papa zeult de kleinen bij zijne kraag op de pot nog voor tem de kans had van iets in zijnen pamper te persen..... en Voila nen schoonen drol in de pot en gratis nen plas pipi der bij. De zoon zo fier als nen pauw, en natuurlijk volgde er een beloning elke keer hij op de pot zou gaan. Der werd nen voorraad speelgoedauto's ingeladen en het maakt indruk. Hij loopt nu een week zonder pamper en tem is droog en nee niet alleen overdag maar ook 's nachts eh. Alleen ligt men living vol met auto's! Missie geslaagd.... hij is klaar voor minstens 18 jaar school!

dinsdag 1 maart 2011

ons draakje





Posted by Picasa

help een draak!

Vandaag maakte ik voor Lasse een drakencape. Zondag gaan we naar de stoet in Zichem kijken en vermits het nog goed koud is
kan hij deze over zijn jas aandoen. Het patroon en idee komen van meisjesmama. De stofjes van de ikea! Er zitten nog wel wat foutjes is en heb weer dingen bijgeleerd, maar het resultaat mag er wezen. Maar zoonlief is er blij mee en dat is het belangrijkste!